МІСЬКА ПОЛЬОВА ГЕОЛОГІЧНА ОЛІМПІАДА 2016

МІСЬКА ПОЛЬОВА ГЕОЛОГІЧНА ОЛІМПІАДА 2016

20 травня 2016 року у парку Бабин яр відбулася Міська польова геологічна олімпіада, яка була підготовлена та проведена ННІ «Інститут геології» Київського університету імені Тараса Шевченка разом з Національним науково-природничим музеєм НАН України, ВГО «Спілка геологів України» та Відділом туризму, краєзнавства та патріотичного виховання Київського палацу дітей та юнацтва

В Олімпіаді взяли участь учні трьох шкіл м. Києва, які два роки вивчають «Основи геології», та члени гуртка геології КПДЮ. Це команда школи № 256 (учні 9-Б) класа, а також команда СЗШ № 2 (учні 8 класу) та СЗШ № 13 (учні 9 класів).

Організатори підготували цікавий перелік завдань з орієнтування на місцевості, з польових робіт на відслоненні гірських порід, опису точок спостереження, з навичок відбору та документування зразків, ведення геологічних щоденників тощо. Цікавим етапом стало завдання з апаратурних спостережень на місцевості, визначення природної радіоактивності ґрунту та порід по заданій мережі та побудови карти.

Усім вистачило роботи. Поки одна частина команди змагалася на етапах, друга демонструвала практичні навички підготовки ночівлі геолога (ставила намети). Після основних змагань, учні виконували практичні завдання з визначення зразків мінералів та гірських порід, описували палеонтологічні рештки фауни та відбитки флори. Наприкінці команди продемонстрували журі кольорові газети, власноруч виконані учнями під час проходження Олімпіади.

Після підведення підсумків журі визначило команди, які продемонстрували кращі знання та навички на різних етапах. Команда СЗШ № 256 була кращої на геологічному та мінералого-петрографічному етапах, що було відмічено відповідальними цих змагань., Усі команди Були нагороджені грамотами, сувенірними призами та цукерками. Кожний учень отримав сертифікат учасника Олімпіади. По загальній сумі балів найбільш підготовленою була відмічена команда СЗШ № 2 природничого напрямку.

Для перегляду детального звіту необхідно перейти за посиланням: wym-1464607329573
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.